Sposób przygotowania

Do rondelka wlać sok z pomarańczy, dodać cukier, żółtka i ciągle mieszając przez 5 minut doprowadzić do konsystencji kremu, nie gotować. Dodać utartą skórkę pomarańczową. Śmietanę ubić na sztywno, dodać rozpuszczoną w wodzie żelatynę, wymieszać z kremem. Następnie ubić białka na sztywną pianę, dodać do kremu i dokładnie wymieszać. Nałożyć do pucharków i wystudzić.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mehia

    extra
  • 3
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    smaczny
  • 0
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    Od pewnego czasu chodzi za mną coś takiego:))

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !