Sposób przygotowania

Margarynę i cukier ucieramy (lub miksujemy) dodając jajka. Gdy masa będzie puszysta, dodajemy przesiane mąkę wymieszaną z sodą oraz resztę składników. Jeśli ktoś lubi można dodać trochę bakalii.
Przekładamy do natłuszczonej formy posypanej bułką lub mąką.

Pieczemy ok. 45 minut w 180 stopniach, pod koniec sprawdzamy patyczkiem czy ciasto jest gotowe, tzn. patyczek po wyjęciu jest suchy.
Upieczone można polukrować, posypać cukrem pudrem lub polać polewą czekoladową.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Agnieszka172

    pyszne ciacho,
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    ilonkowy

    potwierdzam, pyszne i szybkie;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    ronald88

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Angelika10

    Pierniczki są pyszne.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !