Przepis i sposób przygotowania na: Piernik przekładany kremem i powidłami
Masa: Ugotować budyń na mleku dodając cukier. Margarynę utrzeć dodając wystudzony budyń.
Płaty wystudzonego ciasta przełożyć powidłami i masą. Polać polewą.
Ciasto: | |
mąka pszenna | 3 i 3/4 szklanki |
miód | 1 szklanka |
masło | 100 g |
jaja | 3 szt. |
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat | 1 szt. |
Krem: | |
mleko | 3 szklanki |
margaryna Kasia | 1 szt. |
budyń śmietankowy | 2 opak. |
cukier | 4 łyżki |
ponadto : | |
powidła śliwkowe | 1 słoiczek |
czekoladowa polewa | do ozdoby |
Soda oczyszczona Prymat | 2 łyżeczki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: