Sposób przygotowania

Wiśnie wydrylować. Jajka wymieszać ze szczyptą soli, mąką i mlekiem. Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany. Na wykałaczki nabijać po trzy wiśnie, zanurzyć w cieście i szybko zrumienić w rozgrzanym głębokim tłuszczu. Po usmażeniu osączyć na ręczniku papierowym, posypać cukrem pudrem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    suzana

    chętnie kiedyś spróbuję
  • 2
    original
    Opublikowano

    m1monika

    bardzo fajny pomysł
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    ale fantastyczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !