Sposób przygotowania

Buraki zalewamy wrzącą wodą i gotujemy do miękkości. Następnie trzemy je na drobnej tarce. Oczyszczony korzeń chrzanu trzemy również na drobnych oczkach, skrapiamy sokiem z cytryny i dodajemy do buraczków. Przyprawiamy do smaku solą i cukrem, ewentualnie jeszcze sokiem z cytryny.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Pyszna do domowych wędlin :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    ElizaT

    skąd miałeś chrzan, ciężko mi było go dostać
  • 2
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    chrzan z ogródka, buraki zresztą też. Zimowane w kopcu piaskowym.
  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    chrzan z ogródka, buraki zresztą też. Zimowane w kopcu piaskowym.
  • 2
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    lubie takie buraczki, a chrzan o tej porze roku to wyzwanie;)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Izabela/bella81

    Z chrzanem nie robiłam jeszcze, choć lubię bardzo.
  • 2
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    pyszności
  • 1
    original
    Opublikowano

    Misiabe

    Najlepsze buraczki jakie jadłam :P
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    pycha!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    edyta44

    bardzo dobre
  • 1
    original
    Opublikowano

    edyta44

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    BernadettaP

    niezastąpione do mielonych :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    bardzo lubię

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !