Sposób przygotowania

Przesiać do miski mąkę, pokruszyć drożdże wymieszane z cukrem i rozrobione w letnim mleku. Dodać rozpuszczone masło, sól. Wyrobić na jednolitą masę, odstawić w cieple miejsce przykryć ściereczką na godzinę. Dodać posiekane zioła do ciasta, uformować chlebek. wstawić do wysmarowanej tłuszczem formy, posmarować jajkiem po wierzchu aby po upieczeniu był lśniący. Piec na złoty kolor ponad godzinę.

Komentarze

  • 2
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    mam wypiekacz do chleba ale ten chyba jest prostszy
  • 1
    original
    Opublikowano

    goofy9

    domowy ... najlepszy
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Mariposas

    AŻ ZGŁODNIAŁAM
  • 1
    original
    Opublikowano

    Andysz

    mniam mniam;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !