Sposób przygotowania

Gruszki obrać, przekroić na połowy usunąć gniazda nasienne. 2 łyżki cukru zagotować z ½ szklanki wody. Do syropu włożyć gruszki, ugotować na pół miękko, wyjąc łyżką cedzakową , włożyć do salaterek, wystudzić. W ½ szklanki mleka rozmieszać mąkę ziemniaczaną. Resztę mleka zagotować, wlać mleko z mąką ziemniaczaną ciągle mieszając zagotować. Żółtka z pozostałym cukrem utrzeć do białości, połączyć z mlekiem zagęszczonym mąką i syropem z gruszek. Dodać kakao i ubijać aż masa zgęstnieje. Ciepłym syropem zalać gruszki w salaterkach, ostudzić.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Rybciia

    przepyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    extra
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    kusząca propozycja
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !