Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierożki z białym serem

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka ok.3 szklanki
jajko 2 sztuki
masło 1 łyżka
biały ser ok.40 dag
dżem 2 łyżki
śmietana 12% duży kubek
zapach waniliowy do smaku
żółtko jajek

Przepis i sposób przygotowania na: Pierożki z białym serem

Biały ser wkładamy do miseczki,dodajemy żółtko,cukier i zapach waniliowy.Dokładnie wyrabiamy.Z maki,jajek,masła i ciepłej wody zagniatamy elastyczne ciasto.Dzielimy na około trzy części.Dwie wkładamy do torebki foliowej(żeby nie obeschło)a trzecią wałkujemy na cieniutki placek.Szklanką wykrawamy kółka.Na każde kółko małą łyżeczką nakładamy porcję masy twarogowej i zlepiamy.Gotujemy w wodzie z dodatkiem soli i kapką oleju.Do śmietany dodajemy dżem.Mieszamy i polewamy nasze pierożki.Z tej porcji wychodzi około 60-70 małych pierogów.MOJE DZIECI JE UWIELBIAJĄ.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Goya 15.07.2012 21:15
super
Miki 07.02.2012 08:29
mniam
Krystyna32 16.01.2012 15:59
rewelacja !
gacopierz23 06.11.2011 14:07
pierogi dla mnie z każdym nadzieniem są smaczne
kasienka23 05.11.2011 17:43
pycha
kejt2 09.09.2011 19:19
cudowne!
jeta72 25.06.2011 09:18
też uwielbiam, pycha;)
kochanyptysiu 20.05.2011 18:52
uwielbiam pierozki:)
ronald88 18.04.2011 11:07
kocham pierogi pod każdą postaci a
Justyna Jussstiii 13.04.2011 09:52
super
Ewelina38 02.04.2011 12:37
ależ pierożki, uwielbiam z każdym nadzieniem ale strasznie pracochłonne danie - no ale efekt wyśmienity, więc warto :)
agogo2 25.03.2011 13:54
super
Neetka90 23.03.2011 16:26
mniam.
kochanyptysiu 13.03.2011 22:27
PIEKNE
Magda60 09.03.2011 20:12
dobre
joanna77 02.03.2011 15:22
pyszniutkie pierożki
Margo1 18.01.2011 11:44
pyszne
MAŁGORZATA108 05.01.2011 20:34
Apetyczne danie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak