Sposób przygotowania

Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie, odcedzić, przestudzić, przegnieść przez praskę. Następnie dodać roztopione masło, mąkę, śmietanę, 3 żółtka oraz ubite 2 całe jajka. Ciasto wyrobić, na koniec dodać sztywno ubitą pianę z 3 jajek, wymieszać. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron. Podawać z sosem pieczarkowym.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Szarrikka

    Pyszności!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pamiętam te grzybki z dzieciństwa, aż mi się miło zrobiło
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    babcia kiedyś taki robiła
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    ciekawy i fajny pomysł

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !