Sposób przygotowania

Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić w cząstki. Włożyć do rondla, podlać odrobiną wody i rozgotować. Przetrzeć przez sito, wymieszać z połową cukru, cukrem waniliowym i cynamonem. Z pozostałym cukrem ubić białka na sztywną pianę, stopniowo dodawać do gorącego przecieru, wymieszać. Kokilki wysmarować masłem, nałożyć masę, ułożyć na blaszce i włożyć do nagrzanego piekarnika na około 25 minut. Piec w temp 190 stopni. Podawać gorące

Komentarze

  • 2
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    pyszny suflecik
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    ale pychota
  • 2
    original
    Opublikowano

    Bernadeta

    pyszny deser
  • 2
    original
    Opublikowano

    Dorian

    smaczny suflecik

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !