Sposób przygotowania

Ogórki obieramy w paski i kroimy w cienkie plasterki, cebulę w ćwierć krążki, jabłka bez obierania, w półplasterki. Solimy to wszystko solidnie , dodajemy pietruszkę i zostawiamy na 15 min, żeby zmiękło i puściło wodę. Po tym czasie odlewamy tę wodę, dodajemy cukier, pieprz ziołowy, oliwę i ocet, mieszamy i wstawiamy na co najmniej 15 min do lodówki, żeby się przegryzło. Sałatka przyjemnie chrupie, jest pyszna do wędlin i mięsa - pieczeni i grillowanego.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    taki smak lata w zimie. Tylko pozazdrościć...
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    ada12302

    pycha
  • 0
    10547441_831219136896373_3580794721243242267_n
    Opublikowano

    iwa643

    fajny przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    Beata73

    aromatyczna i bardzo smaczna!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Edyta38

    musi byc dobra

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !