Sposób przygotowania

Mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia. Masło utrzeć z cukrem dodając po jednym żółtku i porcjami mąkę. Pod koniec dodać śmietanę, otartą skórkę z cytryny i wyciśnięty sok z cytryny oraz ubitą pianę z białek, dokładnie wymieszać. Ciasto przełożyć do przygotowanej formy, wstawić do nagrzanego piekarnika o temp 170 stopni i piec około 40 minut.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Małgosia6

    musi być pyszny
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !