Sposób przygotowania

Białka ubić na sztywna pianę, pod koniec dodają pół szklanki cukru pudru. Żóltka utrzeć z masłem i pozostałym cukrem pudrem na gładką masę, pod koniec dodać śmietanę, aromat i całość dokładnie wymieszać. Do utartych żółtek dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, zagnieść ciasto. Ciasto podzielić na 3 części. Jedną część rozwałkować i położyć na dnie tortownicy. Drugą część ciasta włożyć do zamrażalnika. Do trzeciej dodać kakao i dokładnie wyrobić. Na ciasto w tortownicy wyłożyć dżem porzeczkowy wymieszany z orzechami. Ciemne ciasto urywać palcami i rozkładać na powierzchni dżemu, na to wyłożyć pianę z białek. Wyjąć ciasto z zamrażalnika i tak samo jak ciasto ciemne urywać po kawałku i układać na pianę. Piec w 120 stopniach około 1h.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    naprawdę dobre, polecam
  • 1
    original
    Opublikowano

    manaika

    super!
  • 1
    original
    Opublikowano

    sara1

    przepis zapowiada pyszne ciasto

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !