Sposób przygotowania

Mleko zagotować i dodać cukier, mieszać aż się rozpuści i zagotuje.
Gotowe będzie miało kolor brudno-szary.
Ostudzić. Margarynę rozbić na puch (jeśli twarda..lekko podgrzać).
Gdy już będzie miała konsystencje puszysą dodajemy po łyżce zimny syrop z cukru i mleka.
Pod koniec ubijania dodajemy aromat rumowy, oraz kwasek cytrynowy, rozpuszczony (na łyżce) w mleku. ilość kwasku w zależności od upodobania, czy to ma być leciutko kwaskowy, czy bardziej kwaskowy, każdy wg swego uznania może dodać.
Na samym końcu podzielić na kilka części.
- jedna część pozostawić białą,
- a do następnych dodajemy kolorowe barwniki : zielony, żółty różowy.. Kiedyś nie miałam gotowych barwników to dodawałam sok z buraka, z marchewki....

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !