Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa truskawkowo-waniliowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

truskawki 1/2 kg
woda 1 szklanka
cukier puder 1 łyzka
laska wanili
jogurt naturalny 3 ok. 600-700 ml
wino słodkie czerwone 150 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa truskawkowo-waniliowa

Truskawki umyc i oczyscic z szypulek. Do garnka wlac wino, wode, wsypac cukier dodac przekrojona na pol laske wanilli i gotowac ok. 10 min na wolnym ogniu. Wlozyc truskawki i gotowac kolejne 5 min. Odstawic do wystygniecia. Wyjac wanilie i wyskrobac ze swodka nasionka(dodac je do zupy), wlac jogurt i calosc zmiksowac.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Teresa19 23.04.2011 16:06
Pomysłowa
Kate131 30.01.2011 10:01
pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak