Sposób przygotowania

Biały ser przełożyć do miseczki, rozdusić łyżką, dodawać stopniowo mleko i łączyć je z serem do uzyskania odpowiedniej konsystencji (nie może być ani wodnisty, ani nie może posiadać dużych grudek) - można także ser i mleko zmiksować, posolić do smaku.

Komentarze

  • 3
    images-big
    Opublikowano

    anja3107

    pomysłowa nazwa ;-)
  • 0
    original
    Opublikowano

    bami

    To nazwa wielkopolska, bo stamtąd właśnie pochodzę :) gzika, zwana też gzikiem :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Pyzha,z pyrami! U nas mówi się gzik :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Wacław

    nazwa mi nie znana ale na pewno pyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !