Sposób przygotowania

Makaron ugotować al dente.
Kiełbasę i ogórka pokroić w kostkę.
Kukurydzę odsączyć.

Naczynie żaroodporne wysmarować masłem.
Sos ze słoika (lub zrobiony własnoręcznie - do wyboru) rozcieńczyć by był lekko leisty.

Na spód naczynia żaroodp. nalać odrobinę sosu, potem położyć cienką warstwę makaronu, posypać pokrojonymi kiełbasą i ogórkiem, kukurydzą i startym serem. posypać delikatnie przyprawami. Polać sosem po całości.

Układać warstwy do wyczerpania składników.

Zapiec w piekarniku 10-15 minut w 180\'.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Ania67

    Uwielbiam makaronowe zapiekanki:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    adam1f

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !