Sposób przygotowania

Mąkę przesiać na stolnicę, dodać masło i posiekać nożem. Wlać śmietanę, wsypać cukier puder i odrobinę soli. Składniki połączyć i szybko zarobić ciasto. Włożyć do lodówki, wystudzić. Rozwałkować na grubośc 1/2 cm, kroić w kwadraty, nakładać marmoladę z rózą [można nadziewać konfiturami z róży] i zwijać rogaliki. Ułożyć na blaszcze, posmarować białkiem i piec w temp około 200 stopni przez 15 minut.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    zbysio

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mehia

    ale apetyczne :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    bardzo podoba mi się ten pomysł

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !