Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

truskawkowy jeż

3.0
(18)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czekolada mleczna 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: truskawkowy jeż

czekolade łamiemy na kawałki i rozgrzewamy w garnku. Gdy będzie ciekła każdą truskawkę z obraną szypułką nabijamy na osobną wykałaczkę i zanurzamy w czekoladzie. Gotową truskawkę wbijamy w pomarańczę (jabłko jest bardziej miękkie i ciężkie truskawki odpadają). Czekoladę trzeba grzać na małym ogniu i całość wykonywać dość szybko, gdy zastygnie nie możemy jej ponownie podgrzać. Pod pomarańczę dajemy talerzyk bo z truskawek może troszkę kapać czekolada. Wbijamy każdą w pomarańczę tworząc jeża

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krzysztof42 24.11.2011 15:30
nie możliwe
Kate131 26.12.2010 13:22
super
Dorota71 18.09.2010 13:06
to musi być pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak