Sposób przygotowania

Z soli i cukry przygotowujemy zalewę. Na litr wody dodajemy 2 łyżeczki soli oraz 1,5 łyżki cukru i zagotowujemy. Fasolkę myjemy, obieramy z włókien, obcinamy końce i wkładamy do garnka. Zalewamy ją gorącą zalewą i gotujemy ok. 5 minut. Następnie przelewamy przez sito, układamy ciasno w słoikach i zalewamy zalewą w której się gotowała. Pasteryzować ok. 45 minut.

Komentarze

  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    pewnie smaczna do czego jej używasz?
  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    jako dodatek do obiadu lub z podobnie jak świeżą fasolkę, polaną masełkiem
  • 1
    original
    Opublikowano

    Misiabe

    nazywam to fasolką teściowej bo własnie moja teściowa co roku taką robi :)
  • 3
    original
    Opublikowano

    dianix

    nigdy takiej nie robiłam, a fasolke w końcu uwielbiam...
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    iknkirke

    fajna
  • 2
    original
    Opublikowano

    BernadettaP

    smaczna :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Aneta25

    też taka robię

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !