Sposób przygotowania

• 1 l jogurtu
• 4 ogórki
• pęczek rzodkiewki
• 3 cebule
• cytryna
• 4 łyżki posiekanych orzechów włoskich
• 3 ząbki czosnku
• pęczek włoszczyzny
• 2 łyżki posiekanego szczypiorku
• sól
• pieprz

Włoszczyznę zalać wodą i ugotować wywar po czym doprawić go do smaku solą oraz pieprzem.
Następnie połowę ogórków zmiksować i dodać do wywaru.
Pozostałe ogórki pokroić w kostkę, rzodkiewki w półplasterki a dymkę posiekać i również dodać do wywaru.
Na sam koniec dodać startą skórkę i wyciśnięty sok z cytryny wymieszany z jogurtem.
Doprawić do smaku solą, pieprzem oraz posiekanym czosnkiem.
Wstawić do lodówki na około 5 godzin.
Przed podaniem posypać uprażonymi na suchej patelni orzechami

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawe
  • 0
    original
    Opublikowano

    Betka

    mmm podoba mi się!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !