Sposób przygotowania

Szpinak rozmrażamy, nie odlewamy wody. Koniecznie musi być rozdrobniony!
Wbijamy 2 całe jajka, dodajemy mąkę ( ja dodaję na oko, żeby była masa nie za rzadka i nie za gęsta ). Przyprawiamy odrobinę pieprzem. Do wrzącej osolonej wody kładziemy łyżeczką ( drugą możemy z łyżki ściągać i wrzucać ) nasze kluski. Wychodzą takie małe placuszki. Gotujemy ok. 2 minut.

Podawać polane masełkiem i lekko posolone.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    marta0906

    pycha:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ania67

    Rewelacyjne- przemycę córeczce:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Edyta38

    wypróbuję :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Magdalena/26Mooi

    ciekawie wygladaja
  • 1
    original
    Opublikowano

    agano

    uwielbiam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Justa32

    nie jadłam ....ciekawe
  • 0
    original
    Opublikowano

    ilka_86

    pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    kasienka23

    pysznie wygladaja :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    ilka_86

    piękne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !