Sposób przygotowania

Mięso oczyścić, umyć i osuszyć. Przełożyć do garnka, zalać zimną wodą. Dodać obraną marchew, cebulę, 3 liście laurowe, po kilka ziaren ziela angielskiego i pieprzu czarnego, sól oraz kostkę bulionową. Gotować na małym ogniu, aż mięso będzie miękkie. Mięso i marchew wyjąć z wywaru. Gorący bulion przecedzić przez drobne sito lub gazę. Wymieszać z żelatyną. Przestudzić.

Na dno szklanych filiżanek wlać po kilka łyżek galarety. Następnie układać marchew pokrojoną w plastry i kawałki mięsa (oddzielonego od kości). Zalać tężejącą galaretą. Wstawić do lodówki na co najmniej 2 godziny.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    lubię taką galaretkę;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Mój mąż taką uwielbia :)
  • 0
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    ładnie wyglada, chociaz nie lubie takiej:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ela15

    smaczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Beatris

    Ładnie i smakowicie się prezentuje. Aż ma się ochotę zjeść trochę.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Mariusz10

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Izabela/bella81

    lubię taki galarcik
  • 2
    original
    Opublikowano

    malaczarna23

    uwielbiam galaretki z mięskiem

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !