Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Seler marynowany

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

seler korzeniowy 3 kg
ocet 1 szkl
cukier 5 dag
ziele angielskie 5 szt
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
Gorczyca biała cała Prymat 1 łyżeczka
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 5 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Seler marynowany

Do garnka wlać ocet, 3 szklanki wody, dodać cukier, ziele angielskie, liście laurowe, pieprz i gorczycę,zagotować. Selery obrać, pokroić w paski, włożyć do słoików, zalać ostudzoną marynatą. Słoiki zakręcić i pasteryzować około 25 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 23.05.2012 08:33
extra
pacpaw 10.09.2011 19:34
musze kiedyś wypróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak