Sposób przygotowania

Zagnieść ciasto z mąki, cukru , żółtek , margaryny proszku ,i śmietany. Dzielimy je 2 równe części i włożyć do lodówki. W między czasie obieramy jabłka i ścieramy na tartce , posypujemy je cynamonem i cukrem . Część ciasta wyłożyć na blaszkę , na ciasto kładziemy jabłka i pieczemy 30 minutek.Gdy już wyjmiemy nakładamy na jabłka pianę z białek ubitą posypać cukrem a na nią posypać resztę ciasta które mięliśmy w lodówce ładnie łyżeczką rozsmarować aby było równe . Ponownie wstawiamy do piekarnika na 20 minut . Upieczone ciasto kroimy w kwadraty i dekorujemy bitą śmietaną .

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Apetycznie wygląda :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    ElizaT

    fajne ciasto
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    moja ulubiona
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    moja ulubiona
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    bardzo dobra

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !