Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

CIECIERZYCA PO BOLOŃSKU

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

poniżej,bo czasem się wszystkie nie zapisują : )

Przepis i sposób przygotowania na: CIECIERZYCA PO BOLOŃSKU

Składniki:
ciecierzyca z puszki
kiełbasa
boczek wędzony
pomidor
cebulka
cukinia
koncentrat pomidorowy
olej

Wykonanie:
Na patelni rozgrzać olej, podsmażyć cebulę pokrojoną w piórka. Następnie dodać boczek wędzony i kiełbasę pokrojone w kostkę.cukinie pokrojona w plasterki. Dodać pokrojone pomidory bez skórki, chwilę podsmażyć. Na koniec dodać odsączoną ciecierzycę ugotowaną ( lub z puszki) i koncentrat pomidorowy. Doprawić przyprawa uniwersalna i pieprzem,ewentualnie ostrą papryką jak ktoś lubi bardzo ostro .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna141
Anna141 15.06.2011 08:41
fajny przepis
iwona332 13.11.2010 12:01
super
buksiak12 06.09.2010 11:56
fajny przepis
buksiak12 06.09.2010 11:56
fajny przepis
Dorota71 06.09.2010 09:35
super
Dorota71 06.09.2010 09:35
super
Emilia22 06.09.2010 09:15
ciekawy przepis
Emilia22 06.09.2010 09:15
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak