Sposób przygotowania

Drożdże rozetrzeć z cukrem i cukrem waniliowym, dodać podgrzane mleko, 2 łyżki mąki i pozostawić do wyrośnięcia. Na stolnicę przesiać mąkę, dodać margarynę, śmietanę, szczyptę soli i całe jajka, posiekać nożem. Następnie dodać rozczyn, wyrobić ciasto, pozostawić do wyrośnięcia. Ciasto rozwałkować i wykrawać szklanką krążki, a na środku kieliszkiem mniejsze otworki. Smażyć na głębokim tłuszczu z obu stron.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    jeta72

    tanie ale smaczne :-)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !