Sposób przygotowania

Obrane i umyte warzywa wraz z cebula pokroic w drobna kostke i gotowac 15 min w osolonej wodzie. Pomidory podsmarzyc i po sciagnieciu skorki zmiksowac. Do wysmarowanej maslem naczynia zaroodpornego przelozyc przygotowane jarzyny, zalec je zmiksowanymi pomidorami i przyprawic do smku sola i pieprzem. Pozostale maslo stopic na patelni wsypac make podsmazyc na zloty kolor. Dodac musztarde i powoli wlewac mleko starannie mieszajac. mase ostudzic po czy wymieszac z zoltkami i serem. Lekko osolic. Bialka ubic na sztywna piane i polaczyc z masa zoltkowo-serowa, wylozyc na jarzyny w naczyniu zaroodpornym. syflet wstawic do nagrzanego piekarnika (190C) i zapiekac 40 min.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Helga

    Na pewno wyprobuje:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    jolaxa1

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    muflon

    prosty i smaczny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !