Sposób przygotowania

Czosnek drobno siekamy łączymy z octem ,doprawiamy solą i pieprzem. Mięso rozbijamy lekko i polewamy marynatą ,układamy jeden na drugi.Odstawiamy na 2 godziny do lodówki.Na rozgrzany olej wrzucamy 2 żabki czosnku ,wyjmujemy jak się przyrumienia .Kładziemy mięso i smażymy z obu stron .Usmażone kotlety przekładamy do naczynia żaroodpornego .A na pozostałym tłuszczu z dodatkiem masła smażymy plastry bekonu .Kładziemy je na kotlety .Do tłuszczu po smażeniu bekonu wlewamy wino ,sok z cytryny i zagotowujemy .Gorącym sosem polewamy nasze mięso z bekonem i ciepłe podajemy .

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Taki wykwintny kotlet:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Marzena34

    bardzo lubię wołowinę
  • 2
    original
    Opublikowano

    anemon

    Apetycznie brzmi.
  • 1
    original
    Opublikowano

    m1monika

    rewelacja!!!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Justa32

    pyszny kawałek delikatnego mięska:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    miki47

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !