Sposób przygotowania

Ciasto francuskie rozmrozić wg przepisu na opakowaniu (10 listków) Piekarnik dobrze rozgrzać do temp. 200\'C, jeżeli piekarnik jest z termoobiegiem to 180\'C. Połowę rozmrożonych listków ciasta francuskiego posypać startym serem, makiem i papryką. Nakryć drugą połową listków. Pięć powstałych w ten sposów kwadratów podzielić na 4 paski - radełkiem albo ostrym nożem i każdy z pasków skręcić w spiralę.
Jajko roztrzepać i posmarować nim spirale. Przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i piec w piekarniku ok 15-20 min na złoty kolor :)

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    adam1f

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !