Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Spiralki z ciasta francuskiego i sera

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mak 2 łyżki
jajko 1 szt
Papryka słodka mielona Prymat
ciasto francuskie 1 op
żółty ser starty 150 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Spiralki z ciasta francuskiego i sera

Ciasto francuskie rozmrozić wg przepisu na opakowaniu (10 listków) Piekarnik dobrze rozgrzać do temp. 200\'C, jeżeli piekarnik jest z termoobiegiem to 180\'C. Połowę rozmrożonych listków ciasta francuskiego posypać startym serem, makiem i papryką. Nakryć drugą połową listków. Pięć powstałych w ten sposów kwadratów podzielić na 4 paski - radełkiem albo ostrym nożem i każdy z pasków skręcić w spiralę.
Jajko roztrzepać i posmarować nim spirale. Przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i piec w piekarniku ok 15-20 min na złoty kolor :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adam1f 29.06.2011 00:04
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak