Sposób przygotowania

Ubij białka na sztywną pianę, wsypując stopniowo cukier. Ubijaj tak długo aż piana nabierze połysku i będzie bardzo sztywna. Wyłożyć dużą, prostą blachę do pieczenia specjalnym pergaminem i na to przełóż ubitą pianę. Rozsmaruj ją tak by warstwa była zawsze jednakowej grubości. Włóż blachę z bezą do piekarnika na ok. 15 minut, aż lekko się zrumieni i wysuszy. Gdy beza będzie już gotowa wyjmij ją i natychmiast przełóż na czysty papier. Zostaw do ostygnięcia. W czasie gdy beza stygnie, ubij kremówkę. Możesz dodać odrobinę wanilii. Kremówkę rozsmaruj na bezie. Posyp równą warstwą owoców. Pomagając sobie papierem, na którym leży beza, zwiń ją w roladę. Odstaw na 2 godziny.

Komentarze

  • 5
    no-image
    Opublikowano

    aguus

    pyszności
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    ewa19a

    wygląda smakowicie ;)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    rzenia15

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !