Sposób przygotowania

1) GOTUJEMY WODĘ Z DODATKIEM LIŚCI LAUROWYCH, ZIELA ANGIELSKIEGO, SOLI I SMAKU
2)W KUBECZKU ROZRABIAMY CIASTO NA KLUSKI (Z MĄKI, JAJKA, ODROBINY WODY, SOLI I PIEPRZU, A NASTĘPNIE PRZY POMOCY MAłEJ ŁYŻECZKI FORMUJEMY I KŁADZIEMY KLUSECZKI NA GOTUJĄCĄ WODĘ Z PRZYPRAWAMI
3) NA PATELNI TOPIMY TŁUSZCZ ZE SŁONINY I PRZESMAŻAMY NA NIM POKROJONĄ W PIÓRKA CEBILĘ, NASTEPNIE ŁĄCZYMY TŁUSZCZ I CEBULĘ Z WODĄ I KLUSKAMI

dANIE TO TRAKTUJĘ JAKO RODZAJ BARSZCZU I PODAJĘ JE Z OKRASZONYMI ZIEMNIAKAMI

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !