Sposób przygotowania

Filety z ryby podzielić na kawałki, namoczyć na chwilę w mleku. Z 2 łyżek masła i mąki zrobić zasmażkę, wymieszać z mlekiem, zagotować, przyprawić do smaku solą i cukrem. Dodać śmietanę, chrzan i ser żółty, wymieszać. Naczynie żaroodporne wysmarować pozostałym masłem, położyć rybę, skropić oliwą i wstawić do piekarnika, piec około 20 minut. Gdy ryba będzie miękką posypać pokrojonymi w kostkę jajkami, zalać sosem i zapiec na rumiano. Przed podaniem posypać zieloną pietruszką.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawe
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajny przepis
  • 1
    img_4054
    Opublikowano

    mela25

    fajny przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !