Sposób przygotowania

Schab włożyć do naczynia z wrzącą wodą, chwilkę podgotować. Pokroić w plastry, obtoczyć w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym smalcu z olejem. Do wywaru w którym gotował się schab dodać powidła, przyprawy i uzyskanym w ten sposób sosem podlać kotlety, dusić przez chwilę. Następnie kotlety wyjąć a sos zagęścić zawiesiną z mąki i wody. Przyprawić do smaku.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mehia

    niezłe :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Agnik

    takich jeszcze nie jadłam
  • 1
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    ooo ciekawy przepis :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Ciekawe połączenie.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !