Sposób przygotowania

Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia dodać olej, zalać wrzątkiem, początkowo wymieszać łyżką po czym zagnieść jak każde ciasto.

Przygotować nadzienie;
Pieczarki i cebulę przysmażyć na łyżce oleju. po czym zmielić je razem z mięsem. Dodać jajko, przyprawy, bułkę tartą i wymieszać ..

Ciasto cienko wałkować , wycinać średnim kieliszkiem małe krążki i lepić pierożki.. Ugotować we wrzątku i podawać do rosołu lub czerwonego barszyczyku

Komentarze

  • 1
    images-big
    Opublikowano

    anja3107

    pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Seba

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    polly66

    do ulubionych:D

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !