Sposób przygotowania

Brokułu oraz obrany seler pokrojony w plastry włożyć do wrzącego bulionu. Po 10 minutach wyjąć brokuły a po 20 seler. Seler zmiksować z połową śmietany przyprawić solą pieprzem i gałką. ubić białka z 2 jajek na sztywną pianę i delikatnie połączyć z masą selerową. Osobno zmiksować brokuła z resztą śmietany i pozostałą pianą z ubitych białek doprawić solą pieprzem i gałką. W wysmarowanej masłem formie ułożyć warstwami masę z brokułów i selera, przykryć folią aluminiową, wstawić do większej formy z gorącą wodą i piec około godziny w nagrzanym piekarniku. Gdy pasztet wystygnie, wstawić go na kilka godzin do lodówki

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !