Sposób przygotowania

Mąkę mięszamy z żółtkami wcze śniej połączonymi z cukem, dodajemy smietanę, , wyrabiamy ciasto, zagniatamy, grzejemy olej, , ciasto bardzo cieniutko wałkujemy a nastepnie tniemy radełkiem na paski ok 7 cm na 2 cm, każdy nacinamy w środku tak aby nie rozciąć, , jedną końcówke przekładamy przez powstały otwór, do oleju dodajemy ziemniaka, smażymy faworki na złoty kolor, osuszamy z tłuszczu posypujemy cukrem pudrem.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    Jaheira11

    to zdjęcie jest chyba nie na miejscu...
  • 1
    original
    Opublikowano

    ewelinapac

    to zdjecie nie jest moje
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    karnawał więc czas na faworki
  • 0
    original
    Opublikowano

    Fiffi

    pyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !