Sposób przygotowania

Mąkę przesiać na stolnicę, wymieszać z proszkiem do pieczenia, dodać masło i posiekać. Następnie wlać spirytus, śmietanę, dodać żółtka, jajka, cukier puder i zagnieść ciasto. Połowę ciasta rozwałkować włożyć na dno i boki przygotowanej formy. Rabarbar pokroić na drobne kawałki, udusić w niewielkiej ilości wody, dodać cukier, wymieszać i przestudzić. Marmoladę z rabarbaru wyłożyć na ciasto, rozwałkować drugą połowę ciasta i przykryć marmoladę, zlepić brzegi. Piec około 40 minut w temp 180 stopni. Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszna
  • 1
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    brzmi pysznie :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    cudeńko

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !