Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

parówki w cieście twarogowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

parówki 8 sztuk
mąka 250 gram
jajko 1 sztuka
proszek do pieczenia 15 gram
mleko 4 łyzki
sól do smaku
olej 4 łyżki
twaróg 150 gram

Przepis i sposób przygotowania na: parówki w cieście twarogowym

część maki połączyć z proszkiem do pieczenia,twarogiem i jajkiem ,dodając olej i sól.Zagnieść ciasto-podsypując mąką.Rozwałkować i pociąć w paski,Owijać paskami ciasta parówki .Piec 20 minut w 200 stopniachC

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iwona332 22.01.2011 00:25
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak