Sposób przygotowania

Ugotowaną bez soli soję zmiel (zanim ostygnie). Bagietkę pokrój na kawałki, namocz w mleku, odciśnij i także przepuść przez maszynkę. Połącz soję z bułką, dodaj cukier, cukier waniliowy, jajo, 2 żółtka, stopioną margarynę, kaszę mannę i aromat migdałowy. Wszystko dokładnie mieszamy. Po kilku minutach kiedy kasza spęcznieje, delikatnie należy domieszać pianę z ubitych białek. Masę przekładamy do natłuszczonej formy budyniowej, szczelnie zamykamy. Umieszczamy w większym garnku, napełniamy gorącą wodą. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Gotujemy 50 - 60min. Wyjmujemy ostrożnie i podajemy z sokiem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    magical66

    tego przepisu nie znam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !