Sposób przygotowania

Masło roztopić, wystudzić. Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier puder, cukier waniliowy, zmielone orzechy, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, aromat i przestudzone masło. Dokładnie wymieszać, wlać do przygotowanej formy i piec w nagrzanym piekarniku około 45 minut w temp 170 stopni. Po upieczeniu wystudzić, przekroić na 2 części i przełożyć konfiturą.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Myszek

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    jeszcze nie próbowałam
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    fajne to ciasto
  • 0
    original
    Opublikowano

    krystyna330

    pyszne ciacho a ja muszę ograniczać kalorie więc upiekę dla rodzinki
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ela15

    bardzo fajne ciasto
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Przydatny przepis.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !