Sposób przygotowania

Krewetki wkładamy na 3 min. doosolonej goracej wody po czym je odcedzamy i przecinamy w zdłuż podbrzusza.Na patelni przypalamy na złoty kolor ząbek czosnku z dodatkiem oliwy ,wrzucamy krewetki i podsmażamy 3 min. po tym czasie wlewamy szl\\klankę wina białego i doprowadzamy do odparownia tego wina.Wrzucamy pomidory bez skórek pokrojone oraz łyżkę koncentratu pomidorowego sól i pieprz do smaku i gotujemy przez 15 minut.Po 15 minutach wyciągamy krewetki z sosu i dodajemy do niego posiekaną pietruszkę i resztę wina białego gotujemy przez dalsze 2 min.Sos wylewamy na krewetki i podajemy je gorące.SMACZNEGO.

Komentarze

  • 3
    no-image
    Opublikowano

    mehia

    ciekawy :)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    aneta69

    interesujący pszepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Buczo007

    Hmmm czemu ja nie lubię owoców morza ? Ciekawy i apetyczny przepis :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    krzyniu1984

    musi być smaczne!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina45

    interesujace
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    wolochski

    musze wyprobowac, bo uwielbiam krewetki!
  • 2
    original
    Opublikowano

    Kate131

    fajne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    monika156

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawy przepis
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    szalonamariolka

    pyszności
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    owca441

    kuszaca propozycja
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Magda60

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Magda60

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszności, fajny przepis
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszności, fajny przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !