Sposób przygotowania

Jabłka pokroić na połówki, usunąć gniazda nasienne, włożyć do małej ilości wody z 5 łyżkami cukru i chwilę pogotować tak aby zmiękły lecz nie rozgotowały się. Wyjąć jabłka, ułożyć na talerzu. W miejsca po gniazdach nasiennych nałożyć dżem. Żółtko utrzeć z 3 łyżkami cukru i łyżeczką mąki ziemniaczanej. Kakao rozmieszać z zimnym mlekiem, zagotować. Wrzącym kakao zalać żółtko z mąką ziemniaczaną, naczynie włożyć do garnka z wrzącą wodą i mieszać cały czas aż masa zgęstnieje. Gorącym sosem oblać jabłka.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    mehia

    apetyczne :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Angelika10

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    bardzo fajny pomysł na pyszny deserek
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    smaczny pomysł na deser
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajny przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !