Sposób przygotowania

Ziemniaki obrać ugotować.Odlać i utrzec na gładką masę.Dodać przesianą tarta bułkę, żółtka, mąkę i majeranek, sól.Składniki wymieszać zagnieść miekkie ciasto.Toczyc z niego wałeczki i kroić tak jak na leniwe pierogi.Gotować w dużej ilości wrzącej osolonej wody.Podawać ze smażoną słoniną lub boczkiem i smazoną kapustą.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    iza15

    ciekawy przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    bursztynek

    może być smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Papryczka

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    okrysia

    o ciekawy przepis, wart wypróbowania.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    fictor123

    ciekawy pomysl
  • 0
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    rzeczywiście ciekawy
  • 2
    original
    Opublikowano

    joanna77

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Marzena34

    fajne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Norgiusz

    extra
  • 2
    original
    Opublikowano

    Łucja

    mniam!!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !