Sposób przygotowania

Kostki ryby opłukać osuszyć , opruszyc sola i pieprzem , skropić sokiem z cytryny.Przyrzadzić sos cebulowy.
3 cebule przesmażyć na 3 łyzkach masła opruszyć maką , zalać 1/4 lit bulionu.Przyprawić sola i pieprzem dusic 10 minut.1/2 łyzky cukru zrumienić skropić wodą, wlać do cebuli .Sos zagęścić łyżeczka śmietany wymieszanej z 1 łyzka mąki.Przyprawić sokiem z 1/2 cytryny i zagotować.Rybę namoczyć w rozmąconym jajku, obtoczyc w bułce tartej.Na patelni rozgrzac olej, wkładać kostki ryby.Smażyć po 2- 3 minuty z każdej strony.Usmażoną rybe natychmiast przełozyć do naczynia żąroodpornego.Polać gorącym sosem cebulowym.Wstawić do rozgrzanego piekarnika.Zapiekać w temperaturze 200 stponi przez 5-10 minut .

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    iza15

    dobry
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Rique

    Ciekawe i dobre w okresie postu:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    okrysia

    Danie zdrowe i smaczne, polecam.
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    mic

    w takiej propozycji daniowej nie jadłem
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Jolanta14

    fajne:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    w sam raz na piątkowy obiad
  • 1
    original
    Opublikowano

    sara1

    smaczna rybka
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    pyszny
  • 0
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    bardzo smaczny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !