Sposób przygotowania

Migdały sparzyć wrzącą wodą, obrać ze skórki, zetrzeć. Żółtka oddzielić od białek. Masło utrzeć z cukrem pudrem, dodając kolejno żółtka. Połączyć z migdałami, roztopioną czekaladą i likierem. Białka ubić na sztywną pianę i dodać do masy. Delikatnie wymieszać. Ciasto podzielić na 3 części i kolejno upiec w średnio nagrzanym piekarniku, w tortownicy wysmarowanej tłuszczem i obsypanej bułką tartą. Po upieczeniu wystudzić. Przygotować krem: utrzeć masło, jajka ubić na parze z cukrem, wystudzić i połączyć je z masłem. Ciasto przełożyć kremem, polać polewą i dowolnie udekorować.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Seba

    smaczny
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Agnik

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !