Sposób przygotowania

Kaszę ugotować na mleku i wodzie z dodatkiem połowy masła, szczypty soli i cynamonu. Śliwki suszone i morele namoczyć w ciepłej wodzie, pokroić. Pozostałą część masła utrzeć z żółtkami, cukrem i odrobiną cynamonu. Żółtka z cukrem wlać do przestudzonej kaszy, wsypać śliwki i morele, dodać ubitą pianę z białek, wymieszać. Następnie wyłożyć wszystko do żaroodpornego naczynia, zapiec w nagrzanym piekarniku. Podawać posypane cukrem pudrem i cynamonem.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    mehia

    ciekawe
  • 1
    original
    Opublikowano

    ankaryba

    fajna :-)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    bardzo fajne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !