Sposób przygotowania

Szklankę mleka łączymy z mąką tortową , winem,i jajkami. Miksujemy to Następnie wsypujemy wiórki kokosowe i odstawiamy aż ciasto zacznie pęcznieć . Ananasy wyjmujemy i odsączamy . W rondelku wlewamy olej . Talarki ananasów zanurzamy w cieście i kładziemy na rozgrzany olej. Teraz wlewamy mleko dodajemy cukier waniliowy , następnie kilka kropelek olejku rumowego, zagęszczamy mąką ziemniaczaną rozmieszaną w zimnej wodzie . Talarki podajemy z sosem waniliowym.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Dorota76

    świetne
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Pyszny ten deserek :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    ElizaT

    musiało być dobre
  • 1
    original
    Opublikowano

    smakoszek

    bardzo ciekawy pomysł
  • 2
    original
    Opublikowano

    goofy9

    świetny deser
  • 0
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    na pewno smaczne takie talarki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !