Sposób przygotowania

margarynę rozpuścić wystudzić jajka ubić z cukrem mikserem, miksując wsypać mąkę i stopniowo wlewać margarynę,mleko i aromat,ciasto ma mieć konsystencję ciasta naleśnikowego,w wysmarowane tłuszczem żaroodporne naczynie lub formę do tarty,na dno położyć wiśnie,wlać ciasto i posypać płatkami migdałowymi,piec ok.10min.w temp.190st.następnie zmniejszyć temp.do 170st.i jeszcze piec ok.45min.ciasto powinno się zrumienić i ściąć,po wystudzeniu posypać cukrem pudrem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    to jest to co zjadłabym z przyjemnością;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    świetne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Motorek

    pycha do kawki
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    pyszna, słodka propozycja
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Świetne ciasto

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !